Måleravlesning

NB: Har du fått ny, automatisk måler trenger du ikke melde inn målerstand. Det skjer automatisk.

De fleste av dere har nå fått ny måler og slipper å tenke på måleravlesning.

Hvordan registrere?

Logg inn på Min Side oppe til høyre for avlesning.

Alternative avlesningsmåter:

Tastetelefon:
Grønt nummer 800 33 012

SMS til 2258
Skriv: “hlk målerstand” (eks: hlk 2348769) og send til 2258. Ikke registrert mobilen? Du gjør det enkelt på Min side eller du kan se hvordan du registrerer mobilen.

Hvis anlegget du skal registrere avlesningen for er lokalisert utenfor HLK Netts forsyningsområde* må du registrere måleravlesningen
hos nettselskapet i det aktuelle området.

*Harstad, Kvæfjord, Skånland, Tjeldsund, Lødingen, Gratangen og Ibestad

Hvorfor registrere?

Frem til du får ny, automatisk måler (innen 2019) er det fint om du leser av måleren og registrerer målerstanden hos oss rundt månedsskiftet. Det gjør ingen ting om det er en dag eller fire før eller etter månedsskiftet. Slik sikrer du deg at fakturaen blir i henhold til ditt virkelige forbruk. Hvis ikke stipuleres (estimeres) målerstanden og regningen kan bli feil – både den ene og andre veien. Går det lang tid mellom hver registrering sier det seg selv at avvikene kan bli store.

Men det er ingen grunn til å stresse, det holder å melde inn måleravlesningen et par ganger i året og gjerne ved årsskiftet. Gjør du det vil stipuleringene innimellom ikke gi de store utslagene. Men som sagt: Ønsker du at din månedlige, etterskuddsvise faktura skal være basert på ditt reelle forbruk for den foregående måneden melder du inn ved hvert månedsskifte.